ZVĚŘINOVÉ MENU

15.10. - 20.10. 2021

Šéfkuchař restaurace Mexita pro naše hosty připravil následující menu:

Předkrm

80   Galantina z divoké kachny s redukcí z řepy
           a brusinek doplněná chlebovým chipsem 99,–
 

100 g Jelení carpaccio s jalovcovým olejem, dijónskou mayo,    

           hráškovými výhonky a bylinkovou bagetkou 129,–

Polévka

0,33 l Zvěřinové consommé s masovým knedlíčkem, domácími nudlemi a zeleninovým julien 49,–

Hlavní pokrm

160 g Zauzená dančí kýta se švestkovou omáčkou s ořechovým knedlíkem a slaninovým chipsem 189,–
 

160 g Smažené kančí řízečky v parmazánovo-bylinkové strouhance
se šťouchaným bramborem a zakysanou smetanou 199,–
 

200 g Zvěřinový burger s plísňovým sýrem, cibulovo-brusinkovým relischem, dijónskou mayo a salátem, podávaný s batátovými hranolkami 219,–
 

200 g Jelení steak na šalvějovém másle a portském víně, podávaný
s kaštanovým pyré a opečenou polentou 249,–

Dezert

Kaštanový cheescake s javorovou šlehačkou a karamelizovanými ořechy 69,–

Nápoje

0,4 l Čepovaný Guinnes pivo 79,–