Svatomartinská husa 2021

11.11. - 14.11. 2021

Šéfkuchař restaurace Mexita pro naše hosty připravil následující menu:

Předkrm

80 g Terinka z foie gras v plátcích mandlí na bílém toastu s brusinkovým coulis a slaným karamelem, ozdobená čerstvými ostružinami 189,–

100 g Teplé uzené kachní prso a konfitovaný žaludek,
s křenovo-jablečnou pěnou a chlebovým chipsem 119,–

Polévka

0,33 Husí kaldón s masem, kopřivovou crepes plněnou husími jatýrky a zeleninou 55,-

Hlavní jídla

1/4 Svatomartinská husa s bílým a červeným zelím a variací knedlíků (bramborový, houskový a špekový) 319,-

1/4 Svatomartinská husa podávaná s našimi bramborovými lokšemi maštěnými husím sádlem 299,-

150g Plněné bramborové lokše trhaným kachním masem podávané s červeným
zelím, doplněné konfitovaným husím žaludkem, ozdobené vídeňskou cibulkou 189,-

Dezert

Svatomartinské šátečky (tvarohové, makové a povidlové) ve vanilkovém práškovém cukru 65,-

SVATOMARTINSKÝ RODINNÝ MENU

2× Husí kaldón s masem a kopřivovou crepes, plněnou husími jatýrky a zeleninou
1× Terinka z foie gras v plátcích mandlí na bílém toastu s brusinkovým coulis
a slaným karamelem, ozdobená čerstvými ostružinami
1× Teplé uzené kachní prso a konfitovaný žaludek,
podávané s křenovo-jablečnou pěnou a chlebovým chipsem
1× celá Svatomartinská husa, bílé a červené zelí,
variace knedlíků (bramborový, houskový, špekový), 2 ks lokše
2× Dezert – Svatomartinské šátečky
(tvarohové, makové a povidlové) ve vanilkovém práškovém cukru 1599,-

Svatomartinské víno

Veltlínské ranné červené / Svatovavřinecké rosé / Modrý portugal 0,15 l 65,– / 0,7 l 289,–