segment

Restaurace Mexita

Restaurace Mexita se nachází v historickém jádru Hradce Králové na Velkém náměstí. Specializuje se na mexickou a italskou kuchyni, ale můžete si zde vychutnat také skvělé české grilované speciality.

Restaurace má od jara do podzimu krytou zahrádku s výhledem na historické panorama města.

Naše restaurace se od podzimu 2013 zvětšila o dalšch 60 míst. Nyní je pro Vás rozdělena následovně: vrchní část má 14 míst, první spodní část restaurace má 60 míst, a nově navazující druhá spodní část disponuje taktéž 60 místy.

Od června 2017 je celá restaurace nekuřácká.

Oslava nebo firemní večírek?

Tak to jste právě v Mexitě naprosto správně. Restaurace nabízí 60 míst v kuřáckém, 15 míst v nekuřáckém patře a dalších 100 míst na zahrádce. S předstihem je možná rezervace celé restaurace. Dle domluvy je nachystáno občerstvení v podobě obložených mís, salátů, předkrmů a jiných chuťovek.

Akce pro Vás

Čas od času pořádá restaurace Mexita již známé Akce pro Vás - jsou to večery nebo víkendy zaměřené na gastronomické téma, zvolené ať už sezónou, svátkem nebo prostě jen nahodile. Obsahují většinou několikachodové menu s doprovodem speciálně navržené ochutnávky vín. Tak si můžete vychutnat ryby a mořské plody, menu ? la Argentina nebo třeba svatomartinské menu s husou jako hlavním chodem.

Svatomartinské menu

Svatomartinské menu 10.11.2017 Tradiční Svatomartinská husa
 

Poslední akce

Velikonoční nabídka

13.4.2017 Přijďte ochutnat naši Velikonoční nabídku.

Valentýnské menu

14.2.2017 A mámé tu opět Valentýna. Příjďte ochutnat naše Valentýnské menu.

Zvěřinové hody

ZVĚŘINOVÉ HODY 2.12.2016 ZVEME VÁS SRDEČNĚ NA ZVĚŘINOVÉ HODY

Svatomartinské menu

11.11.2016 Svatomartinské menu

Letní nabídka

Letní nnabídka 21.7.2016 Příjďte ochutnat :-)

Velikonoční nabídka

24.3. Zveme Vás srdečně na velikonoční jehněčí speciality

Valentýnské menu

Valentýnské menu 14.2.2016 Srdečně Vás zveme na naše Valentýnské menu.

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa 6.11.2015 Srdečně Vás zveme

Jehněčí hody

Nabídka plná jehněčího masa od 16. 1. 2015 do vyprodání V návaznosti na dřívější zvěřinové hody jsme pro vás připravili hody jehněčí. Jehněčí maso je velmi chutné a má svou charakteristickou chuť a vůni. Věříme, že po ochutnání nějakého z pokrmů anebo celého menu budete odcházet opravdu spokojeni. Přejeme Vám dobrou chuť.

Svatomartinská husa 2014

Svatomartinská husa 2014 07.11.2014 Srdečně Vás opět zveme na naši svatomartinskou husu, na které si u nás můžete pochutnat od 07. 11. 2014 do vyprodání...

Valentýnske menu

Valentýnske menu 14.2.2014 Valentýnske menu do vyprodání

ZVĚŘINOVÉ HODY

Zvěřinové hody 16.01.2014 Srdečně Vás zveme na naše zvěřinové hody

Steaková nabídka

JIŽ NENÍ V NABÍDCE 20.11.2013 Tento produkt není již v nabídce....

Svatomartinská husa 2013

Svatomartinská husa 11.11.2013 Přijďte i letos ochutnat naše svatomartinské menu.

Zvěřinové hody

18.10.2013 Srdečně Vás zveme na naše zvěřinové hody

Zvěřinové hody

25.1.2013 Jste srdečně zváni ...

Zvěřinové hody

Zvěřinové hody 23.11.2012 Jste srdečně zváni na naše zvěřinové hody !!!

Svatomartinská husa

Svatomartinskáhusa 9.11.2012 Srdečně Vás zveme na svatomartinskou husu ....

Zabijačkové hody

Zabijačkové hody 19.10.2012 Srdečně Vás zveme na zabijačkové hody!!!

Svatomartinská husa

Svatomartinská husička od 11.11.2011 do vyprodání Každoroční svatomartinká výborná husička ....

Grilované prase

16.7.2010 Nabídka vynikajícího grilování

Argentinské menu s ochutnávkou vín

Skvělá nabídka argentinského hovězího od 15. 3. 2010 do vyprodání Dovolujeme si Vás pozvat na ochutnávku argentinského menu. Opět nebude chybět maso z býků plemene Aberdeen Angus. Přejeme Vám příjemný a nezapomenutelný zážitek. Dobrou chuť.

Argentinská roštěná

Steak z mladého býčka podávaný na prkně do vyprodání Maso je z mladých argentinských býků odrůdy Black Angus a vyznačuje se svojí strukturou mramorovaného masa, kvůli které je maso křehké a šťavnaté. Doporučujeme Vám ochutnat naši nabídku společně s nějakou zajímavou přílohou a omáčkou. Přejeme Vám dobrou chuť.

Jehněčí hody

Nabídka plná jehněčího masa od 18. 1. 2010 do vyprodání V návaznosti na dřívější zvěřinové hody jsme pro vás připravili hody jehněčí. Jehněčí maso je velmi chutné a má svou charakteristickou chuť a vůni. Věříme, že po ochutnání nějakého z pokrmů anebo celého menu budete odcházet opravdu spokojeni. Přejeme Vám dobrou chuť.

Speciality z čerstvých ryb

Speciální menu s mnoha druhy ryb 15. 2. – 21. 2. 2010 A opět jsme tu s nabídkou čerstvých ryb, které se již stávají tradicí jakožto i jiné nabídky. Co dodat, přijďte a ochutnejte. Přejeme Vám dobrou chuť.

Týden čerstvých ryb

Nabídka ryb a mořských plodů 23. – 29. 3. 2009 Přijďte ochutnat pokrmy upravené z čerstvých ryb. Na rybí maso my Češi dost zapomínáme a přitom je pro nás dost důležitou surovinou. Rybí maso je velmi dobře stravitelné a plné živin a vitamínů. A právě proto jsme se rozhodli, že pro Vás připravíme spousty zajímavých pokrmů. Věříme, že si pochutnáte stejně tak dobře na rybě jako na šťavnatém steaku. Přejeme Vám dobrou chuť.

Týden velikonočních dobrot

Klasické jarní speciality 7. 4. – 13. 4. 2009 Přijďte ochutnat klasické i méně tradiční jarní pokrmy ve spojení s dobrým vínem.

Sushi a čerstvé ryby

Speciální nabídka ryb a sushi 18.9. – 20. 9. 2009 Tentokrát jsme k nabídce čerstvých ryb přiřadili i japonské sushi. Co je to sushi? Zjednodušeně řečeno je to vlastně speciální octová rýže, která je doplněná čerstvou rybou nebo zeleninou a mořskou řasou. K dochucení se pak podává sojová omáčka, wasabi, žlutá ředkev a nakládaný růžový zázvor. Přejeme Vám dobrou chuť.

Svatomartinská husa

Menu na staročeský způsob 11. 11. 2009 Svátek svatého Martina byl a je jedním z nejoblíbenějších svátků roku. Děti i hospodáři čekali na první sníh, hospodyně pekly posvícenskou martinskou husu a martinské rohlíky nebo podkovy, zvané martiny. Svatý Martin je zároveň patronem vinařů a v tento den je také slavnost nového vína. Proto i u nás na tento svátek nezapomínáme a připravujeme pro Vás spoustu dobrot společně s mladým vínem. Přejeme Vám dobrou chuť.

Zvěřinové hody

Nabídka z lesa od 8. 12 2009 do vyprodání Příjďte k nám ochutnat naše speciality, které pro Vás připravili naši špičkoví kuchaři. Zveřinové hody jsou připravovány z kančího a jeleního masa se spoustou zajímavých příloh, omáček a doplňků. Přejeme Vám dobrou chuť.

Italské menu

Nabídka s ochutnávkou italských vín 27. 2. 2008 Rádi bychom Vás pozvali na ochutnávku italských pokrmů společně s ochutnávkou italských vín, které bude prezentovat sommeliér Jakub Parus z firmy Global Wines. Italská kuchyně je velmi chutná a zdravá z důvodů používaní čerstvých surovin a v neposlední řadě určitě stojí za to, ochutnat a poznat některá z námi nabízených vín. Bude to opravdu nezapomenutelný zážitek a věříme, že jako gurmáni si to opravdu užijete. Přejeme Vám dobrou chuť.

Uruguayské menu

Speciality z hovězího 3. 10. – 5. 10. 2008 Dovolujeme si Vás pozvat na speciality z uruguayského masa, které pochází z mladých býků plemene Aberdeen Angus. Dobytek je chovaný na rozlehlých pláních Latinské Ameriky. Z bohaté vegetace, která se zde nachází, si dobytek vybírá optimální skladbu krmiva, která se projevuje ve struktuře masa, vůni a specifické chuti.

Víkend s jehněčím masem

Menu z jehněčího s nabídkou vín 17. 10 – 19.10.2 008 Toto maso má velmi charakteristickou chuť a vůni. Proto jsme s jeho úpravou velmi pečliví a pokrmy připravujeme jen se surovinami, které jehněčí maso výborně doprovodí. Používáme jen mladé kusy a tím zaručíme křehkost a šťavnatost masa. Přejeme Vám dobrou chuť.

Svatomartinská husa

Tradiční české speciality 11. 11. 2008 Přijďte ochutnat svatomartinské menu s tradičními českými pokrmy. Samozřejmě nebude chybět ani svatomartinská husa a svatomartinské víno!

Uruguayské menu

Nabídka z býků Aberdeen Angus 12. 12. – 14. 12. 2008 Dovolujeme si Vás pozvat na speciality z uruguayského masa býků plemene Aberdeen Angus. Věříme, že si toto maso oblíbíte pro jeho bohatou chuť.

Argentinské menu

Nabídka s ochutnávkou vín 4. 12. 2007 Dovolujeme si Vás pozvat na ochutnávku menu spolu s ochutnávkou argentinských vín, která bude prezentovat sommeliérka Eliana Tooys, rodilá Argentinka z Buenos Aires. Přejeme Vám příjemný a nezapomenutelný zážitek z námi připravovaných pokrmů ve spojení doprovázenými víny. Přejeme Vám dobrou chuť.